0740.298.819 / 0741.213.145

Tratamentul edentatiilor prin implant dentar presupune inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare in creasta osoasa edentata cu scopul de a sustine dinti artificiali ce vor inlocui dintii lipsa ai pacientului. Prin tratamentul cu implanturi dentare, poate fi evitat prepararea dintilor adiaceni sanatosi zonei afectate de lipsa dintilor, iar un avantaj suplimentar al restaurarii prin implanturi este pastrarea osului alveolar, care altfel, prin alte tratamente restaurative, s-ar resorbi, ducand adesea la complicatii.

Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o mica interventie chirurgicala. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, care va sustine coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generala a organismului. De aceea, inainte de plasarea implanturilor dentare se vor face un set de radiografii speciale si analize de sange. Apoi vom determina daca sunteti sau nu un candidat pentru implanturi dentare, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului dumneavoastra dentar.

Nu exista durere la inserarea unui implant, iar aceasta operatie, comparabila cu cea a extractiei dentare, se va face cu anestezie.

Dupa ce implantul este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte nimic in plus in afara firelor de sutura. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi.

Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 4 pana la 6 luni, apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment, protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte.

De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume pana la finalul realizarii implantului.

Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca dintii naturali. Acest lucru inseamna ca puteti manca si bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare imbunatateste concret calitatea vietii.

Contraindicatii pentru inserarea implanturilor dentare:

– Dependenta de alcool, tutun;
– Dependenta de droguri;
– Bolnavii cardiaci;
– Reumatismul articular acut;
– Bolnavii cu tare sanguine;
– Hipertensiune arteriala majora;
– Diabetul insulino-dependent;
– Deficite imunitare;
– Bolnavi iradiati;
– Bolnavii cu neoplasme;
– Afectiuni psihotice;
– Igiena deficitara.

Implanturile dentare necesita aceeasi atentie si igiena orala precum dintii naturali, incluzand periajul corect, utilizarea atei dentare, ideala pentru curatarea implanturilor si clatiri regulate cu apa de gura.

La fel de importante sunt si controalele periodice pentru a evalua starea tesuturilor si a implantului dentar. Acestea se recomanda a se efectua din 6 in 6 luni daca nu apar alte probleme.

Pentru fumatori, riscul de infectie in urma efectuarii interventiei chirurugicale este mai mare decat la nefumatori, iar vindecarea in urma implantului dentar este mult mai lenta.

implanturi2lucrare pe implanturi